Sparetips til studerende

De bedste sparetips til studerende på SU

Som studerende er budgettet ofte lidt sparet, da indkomsten stadig er på et relativt lav niveau. Mange unge lever kun på SU og det gælder derfor om at have styr på økonomien og vide hvilke udgifter spares på. Ofte kigger vi efter tilbud i aviser, på nettet eller magasiner, for at få et par ekstra håndøre hver måned. Det er dog ikke kun via tilbud det er muligt at hive nogle ekstra penge hjem. Ofte er der nemlig også massere af penge at hente, ved at ændre sine vaner eller tjekke på på sine faste udgifter. Jeg har derfor samlet mine 5 bedste råd til at spare penge som studerende.

1. Lav et årligt forsikringstjek

Ofte svinger priserne meget fra selskab til selskab og der kan derfor være mange penge at hente, ved ikke bare at tage det første og det bedste forsikringstilbud. Som studerende havde jeg mig selv en indboforsikring, samt en ulykkesforsikring. Da jeg endelig undersøgte priserne på markedet opdagede jeg, at jeg havde betalt alt for meget! Ved at skifte selskab kunne jeg spare 25% fra den ene dag til den anden. Så der er ingen grund til at snyde dig selv, ved at betale for meget for dine forsikringer. Lav derfor et forsikringstjek, og undersøg om din pris stadig er konkurrencedygtig. Husk ikke blot at stille dig tilfreds med det du betaler nu, men følg op på det priserne fra tid til anden. Priserne ændre sig nemlig hele tiden og det gælder derfor om at være vaks.

2. Studiebøger

En af de store udgifter, når det kommer til livet som studerende, er studiebøgerne. I mange tilfælde bruger man dog kun bøgerne i få uger, hvorfor det kan være sure penge, at give op til 700 kr. på en enkelt bog. Det kan derfor anbefales, at man kigger efter andre måder at anskaffe sig bogen på. På de fleste studier kan man låne bogen gratis på deres bibliotek, lige såvel som der ofte er en kopi liggende, som ikke må udlånes. Alternativ kan man dog også søge til det nærmeste offentlig bibliotek, hvor det også er muligt at låne langt de fleste bøger. Her er lånetiden dog mindre, så det gælder om at planlægge sine lån. Hvis man er den type der god kan lide at have bøgerne under oplæsningen, så køb dem og prøv eventuelt at sælge dem efter kursets udløb i stedet.

3. Træn i naturen

Da jeg startede med at studere, brugte jeg omkring 279kr om måneden på et abonnement i et fitnesscenter. Dette er 3.348kr om året! Da jeg opdagede hvor meget jeg egentlig betalte, for noget som jeg kunne gøre helt gratis var valget ikke svært. Jeg købte i stedet to vægte på Den Blå Avis til omkring 200kr og begyndte samtidigt at træne udendørs. Mange steder, især i storbyerne, er der udendørs træningsfaciliteter man kan benytte helt gratis. Hvis du mangler inspiration til øvelser, så søg eventuelt på ”outdoor training workouts” på Youtube, så er der massere af inspiration at hente.

4. Køb fornuftigt ind

Der er mange penge at spare, hvis man er fornuftig i sine mad køb. Kig derfor efter tilbud på dine madvarer. Især på kød kan der være mange penge at spare. Hvis man spiser alene, som jeg gjorde, så lav evt. mad til flere dage af gangen. Så slipper du for at smide en masse rester ud og det gør det nemmere at handle ind og undgå madspild.

5. Drop bilen/offentlig transport!

Da jeg studerede brugte jeg alt for mange penge på transport. Abonnent hos DSB blev nemt 350 kr. om måneden. Derudover kom jeg fra tid til anden også til, at tage en Taxa hjem fra byen. Ved at gå over på cyklen sparede jeg derfor helt vildt mange penge. Det kan lyde simpelt, men studere og bor man i en storby, så er der ingen grund til ikke at tage cyklen. Som reelt er det lige så hurtigt og så er det samtidigt godt for motionen og pengepungen. Skal du endelig hurtigt hjem fra en bytur og du ikke har cyklen med dig, så brug for gud skyld Über i stedet for en alm. Taxa. Med denne tjeneste spare du nemt 50% på transporten hjem i forhold til en de normale taxapriser.

En tanke om “Sparetips til studerende”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *